Loen ja uudistan

esmaspäev, 12. aprill 2010

Nädalavahetus seljataga

Laupäeval sain suurte kuuskede alt, meie krundi kõrgeimast nurgast veidi muru riisuda. 1/3 eesaia murulapist, ülejäänud oli veel liiga märg või lausa lumemätaste all peidus. Muru hallitab, see koht, mida riisuda sain, ei olnud halli kuuega kaetud, aga just need vesimärjad kohad - täitsa hall. Kiviktaimla taga aias ja flokside peenar sai korralikult üle käidud, nüüd kohe ilus vaadata.
Kapsamaa nurgas käisin kah korra jooksujalu läbi. Puha lumine veel. Kurgilava tegin korda, kevasin maa läbi ja varsti plaanin sinna tibake tilli külvata, klaasist kaane all ehk on juba nii soe küll.
Lumikellukesed õitsevad, krookused, nartsissid ja mõned tulbidki on nina mullast välja pistnud.
Ja muidugi lõke. Hakkasime otsast kuuride tühjaks tassimist. Ehituse ajal oli hea kõik ebavajalik kuuri tassida, et küll kunagi vaikselt ära koristame. Põletasime korraliku portsu kõikvõimalikke vähem vajalikke asju ära. Päike taevas, lõke maas, korralik lumesulatusprojekt. Seda tööd saame veel palju teha. Meenus esimene aasta siin, siis ka lõke kärssas vahet pidamata.
Uputab ikka. Pump uriseb keldris, veetase keldri põrandal stabiilselt sentimeetri ümber. Silmnähtavalt jookseb juurde. Hetkel pole lootustki, et vee hulk vähemaks jääb.

2 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Meil ei saa ka veel suuri töid ette võtta, maa on väga märg ja avastasin, et enamik kohti on lausa jääs. Hark läheb maasse vast 10-15 cm.
Aga saabki tasapisi edasi liikuda, kõike korraga niikuinii ei jõua.

Eve Piibeleht ütles ...

Mul sihuke veider tunne, nagu poleks selle lumevaiba all maa külmunud olnudki või kui, siis ainult natukene. 40cm sügavust kraavi andis juba eelmisel reedel lõdvalt kaevata. Aga see tunne pole ilmselt õige.