Loen ja uudistan

pühapäev, 7. august 2011

Kõrvalhoone, lammutamine

Kui aasta eest oli meil hoovipeal varemetes vana kõrvalhoone ja me ei teadnud kuhu kogu see kivimaterjal panna, siis aeg leidis murele lahenduse. Kuna kivihunnik oli parajalt suur muutus idee, see ära vedada, ideeks varemed tulevase kõrvalhoone alla matta.

Täpselt kaks kuud tagasi (07.06) vuras meie õuele traktor. Algasid lammutustööd.
Esialgu ei osanudki kohe kuskilt alustada, seinad olid ees ja sisse augu kaevamine võimatu. Algus sai tehtud keskmise ukse juurest. Kui traktor juba hoone sisse pääses sai hakata maasse auku kaevama, et kivi sinna maha matta. Pinnas sai pealt ära veetud. Njah, seda üle korda tehtud muruplatsi (ehh!).
Lammutamine kestis terve päev. Lõunapausita. Vahepeal korjasime kõikvõimalikku sodi, mis kaevamisega välja ilmus. Sealhulgas, mitmeid heinahange ja muid teravaid esemeid, mis ohustasid traktori rehve. Lammutamise käigus midagi viltu ei läinud, kõik sujus kenasti.

Peale lammutust oli nii palju ruumi. Kuidagi imelik oli õuepealset lagedat platsi vaadata. Harjumatu. Tänaseks olen selle pildiga harjunud. Kohe peale lammutust oli lage, aga praeguseks on umbrohi võimust võtnud ja ümber kivivälja end "kenasti" sisse seadnud.
Suurimad tänud asjalikule traktoristile!!!

1 kommentaar:

MUHEDIK ütles ...

Tere tulemast tagasi!
Lugesin kõiki Su uusi postitusi ja võin Sulle oma kogemustest öelda, et kui Sind aed huvitab, siis on aiapäeviku pidamine väga oluline, kas paberil või veebis.
Siin on huvitavam- teised kiidavad vahel:D ja teil on seal küll väga tublid ja töised päevad olnud, mis väärivadki kiitust.

Aga muide, ka Sinu blogil on selline template, mida on üsna võimatu kommenteerida. Vaata Tsiili üht postitust, tema sai enda oma korda ja jagab head nõu ka teistele.