Loen ja uudistan

neljapäev, 17. mai 2012

Maaema sünnipäev

Täna, on Maaema sünnipäev. 
" Enesest lugu pidav inimene ei tee sel päeval mingeid mullatöid, ei niida rohtu, ei raiu ega murra puid ning ei tee maa peale tuld. Maaema ja vanajumal tahavad maahingausel rahu saada. Ei tohi kynda, kaevata, kylvata, istutada, niita ega rohtu katkuda. Ei või ka rohtu tallata, joosta või maad lyya. Keelatud on noa ja kirve ning muude terariistadega, näiteks nõela ja varrastega tehtavad tööd. Samuti tööd-tegemised, mis põhjustavad kolinat ja myrinat", nii kirjutab Maavalla Koda. Lähemalt saad lugeda siit

See lihtsalt suurepärane! Mul ei olegi täna tuju midagi teha. Puhkan ja olen vihmaootuses.

Ilm on muutunud hämaraks ja lõunast lähenevad tumedad pilved, usun, et saame täna korraliku vihmasaju osalisteks. Mõni aeg tagasi oli suhteliselt tuuline, tuul on praeguseks vaibunud, puude oksad liiguvad vaid pisut-pisut.

Ohoo! Jepijee! Väljas hakkas krõbistama... Ehh... ma ei saanud lausetki lõpuni kirjautada kui ongi jälle vaikus. Aga küll ta tuleb, seda vihmakest on ju niiväga vaja.


1 kommentaar:

MUHEDIK ütles ...

Tänavu oli hästi, vähemalt vihm sundis meie kandi inimesed puhkama. Viimasel ajal oleks nagu häbi seda teha. Ikka on vaja ette kanda kui tublid me oleme olnud ja millega kõik hakkama saanud.