Loen ja uudistan

neljapäev, 31. mai 2012

Pool päeva kapsamaal

Eilne vihm tegi head, loodus on tunduvalt värskem ja virgem. Hommikupoolne ja lõunane ilm ei olnud kuigi ilus - väga kõva ja külm tuul oli. Ei kippunud vara õue, poolest lõunast alles. Alustasin kasvuhoones, seal oli tuulevaikne ja mõnus, kastsin ja korrastasin. Kõik, mis roheline, sirgub. Muru kasvamist on kuulda, poeg tuli koolist ja summutas selle heli muruniiduki põrinaga, mina aga võitlesin kapsamaal sirguva umbrohuga. Edukalt. Kogu kapsamaa sai rohitud - esimene ring peal. Küll mulle meeldib mitte väga suur aiamaalapike ja laisa inimese meetod ehk peenravaip. Rohimist palju vähem ja jõud käib suurema vaevata üle. Ei jõudnud hakata mõtlemagi, et rohimine tüütu ja vastik kui oligi juba tehtud.

Siiani oleme salatiroheliseks saanud karulauku ja murulauku. Nüüd on ka sibulad ilusad, parajad poisid ning salat kasvuhoones salatisse rändamiseks valmis. Oi kuidas mulle see meeldib, et värsket oma aiast saab. Till on veel tillu aga kasvikus kasvab jõudsalt, välja sai hiljem pandud, seal alles tärkab. Redis kujundab vaikselt juurikat ümaraks. Marineerimis sibulad ka poevad mullast välja. Porgand, hernes ja peet on  juba ilusasti väljas. Kõik kapsad (varane, hiline, lill ja roos) kosuvad kenasti, ükski taim välja läinud ei ole. Aeduba on vist veidi külma saanud kahel taimel alumised lehed kollased ja vars pruun. Päevalilled on tugevad. Kurgitaimed venivad silmnähtavalt pikemaks. Tomatitaimedel on juba üsna palju vilju küljes.

Oi. Ma tänase päevaga rahul. Tööd sai tehtud, tulemus näha ja silmale hea vaadata, üle ei pingutanud, enesetunne hea, linnas käidud, terrassil kohvitatud ja lehte loetud. No mida sa hing veel ihkad!

2 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Külva hilissügisel till kasvuhoonesse,ta teab ise, millal kevadel võib juba tärgata ja Sa saad teda korjata juba mai keskpaigas. Märtsi lõpul /aprilli alul võid kasvuhoonesse lund ka visata, et seeme ära ei kuivaks ja tärkajail juua oleks.

Kimalane ütles ...

Tubli!