Loen ja uudistan

laupäev, 27. veebruar 2010

Kevad?

Ma tahaks aga ei julge kirjutada kevad!, las jääda pealkiri küsimärgiga, ei julge hõisata enne õhtut.

Täna on teist päeva kahtlaselt soe. Eile näitas termomeeter 4,3 ja täna 5,4 kraadi sooja. Pange tähele: SOOJA! Maja katusel sai megalumega lumekoristustöid teha ja tänaseks on katus sinna jäänud lume seljast maha raputanud (osaliselt otse trepi ette, urr). Katuseaknaid küll veel avada pole võimalik kuna jää, mis nendele kogunenud, ei lase aknal liikuda. Kuurikatus on aga lumekoorma all lookas, sinna ei julenud ronida, et koristustöid teha.
Kõva pakase ja üüratu lumekoguse taustal oleks vana varese käredahäälne kraaks olnud kui ilusaim linnulaul mu kõrvadele, aga mida ma täna kogesin! Räästad tilguvad, linnud laulavad, no täpselt nagu päris kevad. No ja see linnulaul ei ole lihtsalt mingi siuts-siuts hääleproov vaid võrratu koorilaul. Praegu ekraanilt pilku tõstes nägin oravapoissi kuuseoksal keksimas, tal ka kindlasti kevade lõhn ninas. Nii vahva!

2 kommentaari:

Köögikata ütles ...

On jah nii mõnus vahva kevad õues. Ja tihased tilksuvad kui segased. Järgneva nädala prognoose vaadates julgeb juba nats kõvemini seda kevadet välja õelda - vaid üheks ööks lubab veel niiumbes -10, muidu ikka nulliligi.

Anu ütles ...

Mulle nulliring sobib :) Isgi katuseakna sain lahti täna. Vot see oli hea tunne.