Loen ja uudistan

kolmapäev, 17. august 2011

Porgandi-apelsini moos

Mulle pakkus huvi ühest blogist leitud retsept. Loodan, et blogi omanikul ei ole selle vastu midagi, et lingin tema lehele).


Võtsin kätte ja katsetasin ning minu retsept tuli selline:

100g kooritud sidrunit
650g kooritud apelsini
700g porgandit
700ml vett
800g moosisuhkrut

 Pesin sidruni ja apelsini korralikult harjaga puhtaks. Panin vee potti. Riivisin tsitruselistelt peene riiviga koored ja lisasin  vette. Kiskusin maha koorealuse valge kihi, lõikusin viljad ja panin potti. Pott tulele. Porgandi peenestasin kombainiga (riivisin kõige peenema riiviga) ning lisasin potti koos suhkruga. Lasin tunnikese vaiksel tulel podiseda. Tükeldatud apelsin ei keenud porgandiga ühtlaseks massiks ja saumikseriga töötlemine oli vajalik, et saada ilus ühtlane mass. Purkidesse tõstsin peaaegu keevana ja kohe ka kaaned peale.

Moos tuli värvuselt ilus kollane, maitselt suhteliselt apelsinine ja järgmisel korral paneksin porgandit rohkem.
Eelnimetatud algainetest sain 2 liitrit moosi.

2 kommentaari:

Kairit ütles ...

Väga tore, et ka proovisid, loodetavasti meeldis.

Anu ütles ...

Meeldis nii mulle kui lastele :)
Seda teen teinekordki. Korraga pole palju vaja tehagi, komponendid on sellised, et talvelgi võib vaaritada :)