Loen ja uudistan

reede, 14. oktoober 2011

Lustiga majal silmad puhtaks

Esimene mälestus meie maja akendega oli sisse kolides. Avasime suure hurraaga köögiakna, et tube tuulutada. Seda akent enam kinni polnud vaja panna, ta lihtsalt kukkus välja. Peale seda ei tahtnud ma ei tube tuulutada ega aknaid pesta, ma lihtsalt ei julenud ühtegi akent lahti teha. Niisiis ei pesnud ma vanu aknaid ja remondi ajal ei olegi seda ju mõtet teha. Koledad olid küll.

Veidi üle aasta tagasi, peale ehitust, tolmutamist ja mäkerdamist, kevadiste ilmade saabudes, hakkasin aknaid pesema. Kuna need olid pea läbipaistmatud läks nende puhtaks saamisega suhteliselt palju aega. Aknad on igati toredad ja vajalikud aga kui 16st (koos katuseakendega) pooled pestud, hakkasin mõtlema, et kas kohe mitte kuidagi ei oleks vähemaga hakkama saanud. Kokku läks pesuks neli päeva, no päevaga oleks ka tehtud saanud aga ega ma siis hullumoodi ei rabelenud. Iga päev mõni aken, vahelduseks muid töid ka.

Õues ladistab vihma, vaja toas toimetada.  Kuna viimati sai kõiki aknaid kevadel korralikult pestud (suvel vaid mõned) ja sügisene ring oli veel tegemata, otsustasin olla tubli ja kõik aknad puhtaks saada. Mis nüüd viga? Mitte midagi! Aknad ju enam-vähem läbipaistvad ikka, ei anna võrreldagi esimese remondijärgse küürimisega. Aknapesu on lust ja lillepidu. Ja selle eest tuleb tänulik olla veel ka tänapäevastele perenaisesõbralikele akendele. Pesta seest ja väljast. Ei mingit lahtikruvimist ja nelja poole pesemist - see oleks ikka jõle tüütu ja vastik. Eile sain osa aknaid, no nii, mööda minnes puhtaks ja nüüd on ring peal. Peseks veelgi kui oleks mida pesta :). Ahjaa, katuseaknaid saan veel pesta kui vihm järgi jääb, ladistava-lödistava vihmaga on neid veidi ebamugav ju pesta.

3 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Mul on alati selline tunne,et kui majal silmad puhtaks saavad, on kodul kergem hingata

Köögikata ütles ...

Oi, kui Sa veel pesta tahad, siis mul on lahkesti neli (mõtle, ainult 4!) akent välja pakkuda. :o)
Aga väga tubli oled!
Kui mina puhkama saan, on vist juba suur külm ja lumi maas ja siis ei pese enam midagi. :o(

Tsiil ütles ...

Mina olen aknapesus tubli viil :( Kodukodus olid suured aknad, väljast pesime neid lihtsalt vee ja harjaga, ikka uhades. Linnakodu II korrusel seda ette ei võta ja aknad panevad mu ohkama, nad vajaksid remonti. Nii hoian ma kokku. Siseaknad võtan kevadel eest ja sõgisel pesen :D
Sina oled ikka väga väga tubli!