Loen ja uudistan

teisipäev, 22. mai 2012

Loba hommikukohvi kõrvale

Käes hommik, järjekordne pä-äev... Ilm on päikeseline. Pere kodust ära, kes tööl, kes koolis, kes lasteaias. Mina üksinda kodus, tegelikult on kaks väikest triibulist sabalist puuris ja üks, veidi suurem triibuline sabaline õues ka, aga nemad toimetavad omi asju. Kavatsen õue minna ja  midagi korda saata. Ilm kutsub, aga sääsed, miljonite viisi sääski, peletavad. Tuleb end katta kihi päevevituskreemi alla, et mitte ära põleda ja veel paksema sääsetõrje kihi alla, et üldse ellu jääda.
Hetkel luristan mõnusalt kohvi ja pean plaani, mida tänasega peale hakata. Töid on palju, ükskõik kuhu vaadata leiab midagi tegemist vajavat. Eile alustasin lillepeenarde teise rohimisringiga ja põõsaaluste puhastamisega, nende töödega peaks jätkamagi. Saaks tänasega korda. Muru kasvab hämmastava kiirusega ja võililled murus veelgi kiiremini. Tahaks juba niitmist. Noore kibuvitsa heki all kasvab rohi mühinal ja pojengid vajavad kah ülessidumist. Homme ehk. Türi lillelaadalt ostetud õunapuu istutada - homme. Potitomatid on juba parajad poisikesed ja tuleb suurematesse pottidesse istutada. See töö jääb õhtuks. Terrassi serva alla vaja paekive laduda.  Eelmisel aastal alustatud ja pooleli jäänud lillepeenra äärde kive vedada, peenar läbi kaevata, mulda juurde tellida. Veel koristamata plats hoovis korda teha.  Ei tea millal nendeni küll jõuan...

Nii võib siin õhtuni töid üles loetleda, aga see ei anna mingit praktilist tulemust ja edasiminekut. Vägem mögež, rohkem tegež. Lähengi nüüd tegude peale.

Kommentaare ei ole: