Loen ja uudistan

reede, 22. jaanuar 2010

Iga toataim õigel kohal

Oma toataimi valin ma suhteliselt hetkeajel, kui midagi ikka meeldib siis proovin selle koju vedada. Alati ei ole mu valikud küll vastanud võimalustele ja lillega koju jõudes avastan, et mul polegi päris head ja sobilikku kohta talle pakkuda. Selliste juhtude vältimiseks oleks ju kena kui enne uuriksin, mis mulle sobiks, aga kahjuks kipub olema ikka just nii, et enne teen ja siis mõtlen.

Leidsin oma raamaturiiulist vahva raamatu, mis aitab esialgse eeltöö lille valimisel teha. Igati väärt kirjandus, ilusate värviliste piltidega, algajale lillekasvatajale. Niisiis püüan nüüd kodutööd teha ja alles siis uute lillede jahile minna. Teoorias tugev, kuid aeg näitab kas ka tegelikult niimoodu talitan.

Roy Lancaster ja Mattew Biggs on koostanud toataimede põhivajaduste kohta käiva raamatu Iga toataim õigel kohal. Teos on esmakordselt väljaantud 1998 aastal Suurbritannias ning aastal 2000 ilmus see kirjastuse Varrak poolt ka eesti keeles.

Raamat on ülesehitatud lihtsalt ja arusaadavalt ning selle kasutamine on mugav. Tõeline abimees kui tahaksid tuua olemasolevate kasvandikele seltsilisi aga ei tea milline lill teie soovidele vastaks ja pakutavate kasvutingimustega kõige paremini sobiks.

Kommentaare ei ole: